Tuesday, June 7, 2016

List of Pure and Authentic Kelantan Restaurants in Kuala Lumpur and Selangor

Cuba angkat tangan sikit sesiapa yang tak pernah merasai kenikmatan Nasi Dagang dengan ikan tongkol, Nasi Kerabu dengan daging bakar dan solok lada, Laksam, Nasi Kak Wok, Nasi Berlauk Air Dingin, kuih-muih yang meriah macam akok, tahi itik, benang ayam, etc. 

Amboiiii lapaq nauuuu bila terbayang semua tu!

Since family saya pun berasal dari Kelantan, kami selalu on the quest carik restoran Klate yang authentic area KL dan Selangor ni.
Dan since family kami duduk di Selayang, kebanyakan restoran-restoran ni pun kebanyakan terletak berdekatan area-area sini juga.
Sebab kalau nak balik Klate selalu tak mampu la kannn...


1. Restoran Hatinie
    No 20 Jalan Selendang 10/10, Seksyen 10, Shah Alam

2.  Restoran Nasi Kak Wok
     Platinum Walk, Setapak

3.  Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan
     (Berhadapan dengan KFC)
     No. 57, Jalan 2/16
     Bandar Baru Selayang
     68100 Batu Caves
     Selangor 


4. Restoran Leha Kelfood 
    Jalan Melati Utama 4, Melati Utama, 5
    3100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 
    Malaysia

5. MZ Darul Naim
    No. 64, Lorong Haji Hussein 2, Kampung Baru, 
    50300 Kuala Lumpur, 50300, Malaysia 
  

No comments:

Post a Comment